Ηράκλειο: Οικογενειακό δράμα με πρωταγωνιστή 23χρονο – Στη φυλακή ξανά για τον ξυλοδαρμό της μητέρας του

Δοκιμασία ακόμη και για τα αντανακλαστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, που καλούνται να προστατεύσουν θύτη και θύμα, αποτελεί η περίπτωση 23χρονου με προβλήματα εθισμού και υγείας, που πριν καλά καλά αποφυλακιστεί από τις φυλακές της Νεάπολης, όπου εξέτιε ποινή για τον άγριο ξυλοδαρμό της μητέρας του, ξέσπασε και πάλι πάνω στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Ο 23χρονος που την περασμένη Παρασκευή χτύπησε και πάλι την μητέρα του στη μέση του δρόμου σήμερα αναμένεται να βρεθεί ξανά στο εδώλιο του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, κατηγορούμενος για το νέο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Ο νεαρός είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από μία εβδομάδα. Τον περασμένο Απρίλιο είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον ξυλοδαρμό για πολλοστή φορά της μητέρας του, της οποίας το πρόσωπο είχε παραμορφώσει από τα χτυπήματα. Το δικαστήριο είχε κρίνει, ότι έπρεπε να εκτίσει τους δύο μήνες προκειμένου να προστατευθεί τόσο η μητέρα του όσο και ο ίδιος.

Η αποφυλάκιση του, λόγω της εργασίας που έκανε, ήρθε νωρίτερα. Κι αυτό παρά το ότι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πατρίς», ο ψυχίατρος των φυλακών της Νεάπολης φέρεται να είχε ενημερώσει εγγράφως με τη γνωμάτευση του τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για την αναγκαιότητα ακούσιας νοσηλείας του νεαρού, κρίνοντας ότι το παιδί αφενός είναι εξαρτημένος από ψυχοτρόπες ουσίες, αφετέρου κινείται στο φάσμα του αυτισμού και η αντιμετώπιση του απαιτεί έναν διαφορετικό μηχανισμό στήριξης και αγωγής.

Και πριν παρέλθει διάστημα πέντε ημερών συνελήφθη εκ νέου για το τελευταίο επεισόδιο σε βάρος της μητέρας του και τελεί υπό κράτηση.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως μεταξύ των όρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο με την αποφυλάκισή του ήταν να μην πλησιάζει τη μητέρα του, ωστόσο εκείνη φέρεται να ήταν που τον έβαλε και πάλι στο σπίτι, καθώς δεν ήθελε να νιώθει το παιδί τους να περιφέρεται μόνο και εκτεθειμένο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος