Αρκαλοχώρι: Οι σεισμόπληκτοι ζητούν αναστολή πλειστηριασμών, όπως έγινε για τους πλημμυροπαθείς της Λάρισας

Αναστολή πλειστηριασμών και για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου ζητεί, με αφορμή την σχετική πρόσφατη απόφαση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα”.

Με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο, ο σύλλογος ζητεί «δίκαιη και ίση μεταχείριση» και τονίζει πως, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 είχαν επιδοθεί 55 κατασχετήρια στους σεισμόπληκτους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων.

Όπως επισημαίνεται, από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021 προκλήθηκαν οι μεγαλύτερες ζημιές σε κτιριακές υποδομές τα τελευταία 30 χρόνια. Πρόκειται, όπως διευκρινίζεται, για ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια, σχολεία και ναούς που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, καθώς «οι διαδικασίες αποκατάστασης πηγαίνουν με αργούς ρυθμούς με ευθύνη της πολιτείας, ενώ έχει δοθεί μόνο ένα εξάμηνο αναστολής πλειστηριασμών το οποίο έληξε τον Μάρτιο του 2022».

Καλώς και ορθώς, όπως τονίζεται, δόθηκε αναστολή πλειστηριασμών μέχρι οι κοινωνίες να ορθοποδήσουν όπως αυτό έγινε στη Θεσσαλία, στους Πυρόπληκτους Αν. Αττικής και στους πληγέντες του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ». «Για το λόγο αυτό ζητούμε δίκαιη και ίση μεταχείριση πολιτών οι οποίοι έχουν πληγεί από διάφορα φυσικά φαινόμενα λαμβάνοντας εκ νέου ανάλογα μέτρα προστασίας των ευάλωτων σεισμόπληκτων συμπολιτών της περιοχής μας καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο η αποκατάσταση των ζημιών των πληγέντων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος