Ηράκλειο: Ο καιρός ακύρωσε την άφιξη των πρώτων τουριστών της φετινής σεζόν

Ο καιρός χάλασε τα σχέδια των 108 Άγγλων που επρόκειτο να “κάνουν ποδαρικό στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, το οποίο προετοιμάζεται για μία ακόμα, όπως όλα δείχνουν, “χρυσή χρονιά” για τον τουρισμό.

Οι πρώτοι τουρίστες αναμένονταν με πτήση της Easy Jet από το Bristol της Αγγλίας στη 1.10 το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας λόγω κακοκαιρίας στο Bristol η πτήση ακυρώθηκε και οι επιβάτες είτε θα έρθουν με την επόμενη προγραμματισμένη απευθείας πτήση, είτε με άλλες μέσω Αθηνών.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους από το εξωτερικό και άλλες εταιρείες, ενώ πιο μαζικές αφίξεις αναμένονται από τα τέλη Μαρτίου.

Όπως εκτίμησε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, οι αφίξεις φέτος στον αερολιμένα “Ν. Καζαντζάκης”, θε ξεπεράσουν τις περυσινές, οι οποίες ήταν περισσότερες από εκείνες του 2019. Μάλιστα, σημείωσε, πως διαθέσιμα slots για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πλέον δεν υπάρχουν, “δείχνοντας” ως εναλλακτική τους πρώτους και τους τελευταίους μήνες της τουριστικής σεζόν, οι οποίοι, όπως είπε, είναι καλύτεροι για τους βορειοευρωπαίους, που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες επικρατούν στο νησί στην “καρδιά” του καλοκαιριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος