Ηράκλειο: Μυστηριώδες φαινόμενο “ταρακούνησε” χωριό και σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους – Τι λένε οι γεωλόγοι

Kαθησυχαστικοί είναι οι επιστήμονες αναφορικά με το μυστηριώδες φαινόμενο που σήκωσε στο πόδι τους κατοίκους των Καμαρών, στον δήμο Φαιστού. Ένα βουητό και ένα τράνταγμα, σαν να έπεσε ένα τεράστιο βάρος στο χωριό, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι, τους ανησύχησε και τους έκανε να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών Γιώργος Κουτεντάκης, στις 5.50′ το απόγευμα της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, συνέβη για πρώτη φορά και ακολούθησε μία ακόμη αργότερα, στις 10.15′ το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ και το επόμενο πρωί το φαινόμενο έγινε αισθητό από τους κατοίκους αν και με μικρότερη ένταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το υπόκωφο βουητό και το ταρακούνημα, σαν να γίνεται σεισμός, έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή. Όπως ο ίδιος ο κ. Κουτεντάκης αναφέρει, την τελευταία 15ετία οι κάτοικοι έχουν βιώσει κι άλλες φορές κάτι αντίστοιχο.

Πριν από μερικά χρόνια, ανάλογο φαινόμενο, όπως αναφέρει στην ΕΡΤ Ηρακλείου και ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, είχε ξανασυμβεί στην περιοχή, όπου κλήθηκαν γεωλόγοι για να το εξετάσουν, χωρίς να προκύψει κάτι ανησυχητικό.

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κουτεντάκη, πριν από περίπου δύο χρόνια, ένας τεράστιος βράχος που βρισκόταν σε απόσταση 400 μέτρων από το χωριό, αποκολλήθηκε, κατέρρευσε και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το σημείο πάνω από 2.000 τόνοι πέτρες.

Το γεγονός αυτό, προσθέτει ο ίδιος, κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιου γεωλογικού υπόγειου φαινομένου, που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο το χωριό. Γι’ αυτό ζητούν να διερευνηθεί το θέμα από τους ειδικούς.

Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ

Ωστόσο, απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, κληθείς να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στις Καμάρες. Όπως είπε, δεν φαίνεται να σημειώθηκε κάποιος σεισμός. Αν συνέβη κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, θα ήταν τοπικό και μικρής ισχύος φαινόμενο. Θα μπορούσε, όπως εκτίμησε ο ίδιος, να είναι μια υπόγεια κατάρρευση σπηλαίου ή κάτι που προκλήθηκε από κάποιο τεχνικό μέσο, όπως κάποια έκρηξη. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος