Ηράκλειο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης

Κορυφώνονται αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Στο Ηράκλειο θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ευγένιος. Θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στις 8 το πρωί θα γίνει στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, η επίσημη έπαρση των σημαιών της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ηράκλειο: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της ΚρήτηςΑργότερα, στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Άγιο Μηνά και μισή ώρα μετά θα ακολουθήσει τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την επίσημη υποστολή των σημαιών στο Μνημείο Μάχης της Κρήτης στις 7.30 το βράδυ.

Οι αυριανές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμη γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των κτιρίων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. κ.α.

Προβολή ντοκιμαντέρ

Το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται και οι επετειακές εκδηλώσεις του δήμου Ηρακλείου για τη Μάχη της Κρήτης, με την δωρεάν προβολή στο κινηματοθέατρο “Αστόρια” δύο ιστορικών ντοκιμαντέρ.

Αύριο Σάββατο, στις 21.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Ο Ερμής κράτησε την αναπνοή του», μια παραγωγή της COSMOTE TV. Προϊόν εκτενούς έρευνας και δεκάδων συνεντεύξεων σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αθήνα και Λονδίνο, η ταινία αναδεικνύει και «φωτίζει» τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης από την Ελληνική πλευρά, χωρίς να παραβλέπει το ρόλο των συμμαχικών δυνάμεων αλλά ούτε και τη γερμανική οπτική.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, την ίδια ώρα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Κρουσώνας – Στα χνάρια του Καπετάν Σατανά», μια παραγωγή της Cyclos Film. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του Αντωνίου Γρηγοράκη «Σατανά» (1888 – 1943) από τον Κρουσώνα, μιας προσωπικότητας του βενιζελικού χώρου που άφησε το αποτύπωμά του την περίοδο του Μεσοπολέμου και της Γερμανο-ιταλικής κατοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος