Ηράκλειο: Καθημερινές αφίξεις ενόψει Καθολικού Πάσχα – Πάνω από 17.000 μέσα στο Σαββατοκύριακο

Περισσότεροι από 17.000 τουρίστες έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην αντίστροφη μέτρηση προς το Καθολικό Πάσχα, χρονικό ορόσημο για την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.

Οι πτήσεις που προσγειώθηκαν πλησίασαν τις 100, με τις πληρότητες των αεροσκαφών να είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, γεγονός που γεννά αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού, παρά τις “παρενέργειες” της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και την οικονομική αβεβαιότητα που προκαλεί η αύξηση του ενεργειακού κόστους, η οποία συμπαρασύρει προς τα πάνω τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, το Σάββατο 9 Απριλίου προσγειώθηκαν στο “Ν. Καζαντζάκης” 54 πτήσεις εξωτερικού με 9.612 επιβάτες. Χθες, Κυριακή 10 Απριλίου, αφίχθησαν 43 πτήσεις εξωτερικού με 7.556 επιβάτες. Συνολικά κατά το διήμερο με 97 πτήσεις ήρθαν στο νησί 17.168 επιβάτες από τη Γερμανία, την Βρετανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία κ.α. Η δε πληρότητα των αεροσκαφών, σύμφωνα με τον ίδιο, κυμάνθηκε στο 90%. Με το Καθολικό Πάσχα προ των πυλών, οι αφίξεις πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και ημερησίως θα κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου, όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, έχουν προγραμματιστεί 1.700 αφίξεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 700 στο αεροδρόμιο των Χανίων, οι οποίες αντιστοιχούν σε 400.000 θέσεις. Ακόμη και με την πιο συγκρατημένη εκτίμηση ότι οι πληρότητες των αεροσκαφών θα κυμαίνονται στο 50%, αναμένονται 200.000 αφίξεις τουριστών, όπως ανέφερε ο κ. Βλατάκης.

Μιχ. Βλατάκης: “Αντιμετωπίζουμε δύο πανδημίες και ένα πόλεμο”

Ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε δύσκολη και την φετινή σεζόν, καθώς, όπως εξήγησε, μετά την πανδημία του κορονοϊού ήρθε η “πανδημία” της ακρίβειας. “Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο πανδημίες και ένα πόλεμο” ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας και την ψυχολογία του κόσμου, που επηρεάζεται. Ο ίδιος επανέλαβε ότι η σεζόν θα κριθεί εν πολλοίς από τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής και τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια των ανεμβολίαστων τουριστών. Γι’ αυτό θα πρέπει, όπως είπε, να επανεξεταστεί η πολιτική των αναγκαίων αρνητικών διαγνωστικών τεστ και των πιστοποιητικών και να επιτρέπεται η ελεύθερη άφιξη των τουριστών. Αντιστοίχως, θα πρέπει, σημείωσε, να αρθούν οι μη λειτουργικοί και μη εμπορικοί περιορισμοί των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία, καθώς, όπως είπε, οι τουρίστες δεν τα εφαρμόζουν πλέον, δεδομένου ότι τέτοια μέτρα δεν ισχύουν στις χώρες τους. Επίσης, τόνισε για μία ακόμη φορά, ότι το μέτρο της πορείας της πανδημίας θα πρέπει να είναι πλέον οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες και όχι τα ημερήσια κρούσματα, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε νοσούν ελαφρά, αναρρώνοντας στο σπίτι τους, χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος