Ηράκλειο: Κατέρρευσε τμήμα ταράτσας καταστήματος – Από τύχη δεν τραυματίστηκε περαστικός

Από θαύμα δεν υπήρξε θύμα χθες το μεσημέρι, όταν κατέρρευσε τσιμεντένιο προστέγασμα καταστήματος σε πολυσύχναστο σημείο, στο κέντρο του Ηρακλείου, μια ανάσα από την πλατεία Αγίας Αικατερίνης, όπου καθημερινά παίζουν αμέριμνα μικρά παιδιά.

Η κατάρρευση του προστεγάσματος, μέρα μεσημέρι, προκάλεσε εκ νέου ανησυχία, καθώς θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί σοβαρά ή και θανάσιμα κάποιος περαστικός από την οδό Καζάνη, τον στενό δρόμο που συνδέει την πλατεία Αγίας Αικατερίνης με την λεωφόρο Καλοκαιρινού. Παράλληλα σήμανε “συναγερμό” στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην Πολεοδομία του δήμου Ηρακλείου.

Τα μπάζα που έπεσαν στο οδόστρωμα είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προσωρινά και να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνσή τους. Σήμερα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο, όπου υπάρχουν παρακείμενα καταστήματα, τα οποία επίσης θα ελεγχθούν από τους μηχανικούς του δήμου για τη λήψη μέτρων ασφαλείας των διερχόμενων, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Όπως ανέφερε, ήδη έχει ταυτοποιηθεί ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων και θα ειδοποιηθεί προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των προβλημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως διεμήνυσε ο κ. Καραντινός, θα ενημερωθεί η εισαγγελία Ηρακλείου.

Η χθεσινή κατάρρευση επαναφέρει στο προσκήνιο τους κινδύνους που επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων και των επισκεπτών του Ηρακλείου, καθώς είναι εκατοντάδες τα κτίρια που παρουσιάζουν προβλήματα επικινδυνότητας ή ετοιμορροπίας. “Έχουν σταλεί άπειρα, χιλιάδες ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των κτισμάτων αυτών, προκειμένου να προχωρήσουν στην άρση της επικινδυνότητας ή της ετοιμορροπίας” τόνισε ο κ. Καραντινός, προσθέτοντας ότι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη μετά τους σεισμούς των τελευταίων μηνών. Σημείωσε ακόμη ότι σε περίπτωση ατυχήματος ο υπαίτιος ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει ως αποζημίωση δυσανάλογα μεγάλα ποσά συγκριτικά με εκείνα που απαιτούνται πολλές φορές για τη συντήρηση των κτισμάτων. Ο ίδιος, τέλος, αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στα γραφειοκρατικά κωλύματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος σε ανάλογες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα το πρόβλημα, παρά τις ενέργειες που γίνονται, να παραμένει και να διαιωνίζεται, καθώς οι όποιες δυνατότητες παρέμβασης προσκρούουν σε χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος