Ηράκλειο: Για υπεξαίρεση καταδικάστηκε δημοφιλής καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δημοφιλής καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής παράδοσης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων από τράπεζα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό παρουσία των δικηγόρων που εκπροσωπούν την Τράπεζα, αλλά και τον ίδιο, ο οποίος απουσίαζε. Ο καλλιτέχνης ήταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, την περίοδο που ο ίδιος εργαζόταν σε αυτήν ως στέλεχος.

Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών για κάθε μία από τις τρεις κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, ενώ του είχαν αναγνωριστεί από το δικαστήριο δύο ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, τα οποία του αναγνωρίστηκαν και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός και ερμηνευτής έχει δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης και την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται να ασκήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος