Ηράκλειο: Επιχειρηματίες και κάτοικοι μετρούν πληγές στην Αγία Πελαγία και τη Σητεία

Τις πληγές τους μετρούν επιχειρηματίες και κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Κρήτης που βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο μάτι του κυκλώνα και πλέον μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο.

“Η εικόνα είναι τραγική” δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου. Η ίδια, όπως είπε, έχει ζήσει δύο ακόμη καταστροφικές πλημμύρες, το 2004 και το 1994, όταν, όπως θυμήθηκε, σώθηκε την τελευταία στιγμή, μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες, όταν το αυτοκίνητό τους έσβησε μέσα στο ρέμα.

“Είναι η τρίτη φορά που το βλέπω το έργο” ανέφερε χαρακτηριστικά και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα μέσα σε μία ώρα να χαθούν δύο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Όπως είπε, υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Η ίδια εκτίμησε ότι περίπου 20-30 επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχουν υποστεί ζημιές από τα ορμητικά νερά. Σήμερα θα ζητήσει από το Επιμελητήριο Ηρακλείου να οριστούν εμπειρογνώμονες για να καταγράψουν τις ζημιές, σημείωσε.

Η καταστροφική κακοκαιρία έβαλε άδοξο τέλος στην τουριστική περίοδο που θα συνεχιζόταν στο δημοφιλή τουριστικό προορισμό του δήμου Μαλεβιζίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. “Εμείς ακυρώσαμε τις κρατήσεις που είχαμε για το επόμενο διάστημα, ενώ άλλοι έστειλαν τους τουρίστες σε ξενοδοχεία στο Ηράκλειο” πρόσθεσε η κ. Καρούζου, ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων και η ίδια. Όπως είπε, οι τουρίστες που έρχονται να περάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη, δε μπορούν να μένουν σε ένα τόπο, που πλέον είναι βομβαρδισμένο τοπίο.

Όσοι έχουν απομείνει, παρακολουθούν από νωρίς σήμερα τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι σώζεται και τα συνεργεία του δήμου, που επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους και να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Σητεία, καθώς επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά. Επιχειρηματίες είδαν τις επιχειρήσεις και τα εμπορεύματά τους να καλύπτονται από λασπόνερα και να καταστρέφονται και πλέον καλούνται να βρουν άλλους τρόπους να ζήσουν τις οικογένειές τους, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε σπίτια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος