Ηράκλειο: Δίωξη για κακούργημα και πρόστιμο 250.000 ευρώ επειδή πέταξε στα σκουπίδια πέντε γατάκια

Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη και με χρηματικό πρόστιμο που προκαλεί …ζάλη είναι 59χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος πέταξε στον κάδο, σαν να επρόκειτο για σκουπίδια, νεογέννητα γατάκια. Η αποτρόπαια πράξη του, όμως, έγινε αντιληπτή και πλέον καλείται όχι μόνο να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, αλλά και να καταβάλει διοικητικό πρόστιμο 250.000 ευρώ.

Ηράκλειο: Δίωξη για κακούργημα και πρόστιμο 250.000 ευρώ επειδή πέταξε στα σκουπίδια πέντε γατάκιαΤο δυσθεώρητο πρόστιμο αντιστοιχεί στα πέντε άτυχα γατάκια, από τα οποία μόνο ένα κατάφερε τελικώς να επιβιώσει. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη πριν από μέρες, όμως καταγγέλθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, ο 59χρονος, κάτοικος Ηρακλείου, φέρεται στις 3 Ιουνίου, γύρω στις 6 το απόγευμα, να πήγε σε κάδο στο 13ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών και να πέταξε πέντε γατάκια τα οποία είχε τοποθετήσει σε σακούλα.

Λίγο αργότερα, μία γυναίκα η οποία πήγε στον κάδο για να πετάξει σκουπίδια αντιλήφθηκε την παρουσία των μικρών ζώων, που μετρούσαν μόλις λίγες μέρες ζωής. Άνοιξε τη σακούλα και διαπίστωσε ότι μόνο τα τέσσερα από τα πέντε γατάκια ήταν ζωντανά. Τα πήρε και τα πήγε σε κτηνίατρο, προκειμένου να τα φροντίσει. Ωστόσο, τρία από τα γατάκια δεν τα κατάφεραν και μόλις ένα επιβίωσε.

Η γυναίκα κατήγγειλε το συμβάν στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα και οι αστυνομικοί γρήγορα κατάφεραν να οδηγηθούν στον δράστη. Κάμερες είχαν καταγράψει τις κινήσεις του και το αυτοκίνητό του, έτσι οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του. Δεδομένου ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκτονία. Παράλληλα του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ για κάθε ένα από τα πέντε γατάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε προανακριτικά ότι αυτοκίνητο είχε πατήσει και σκοτώσει τη μητέρα τους και πως νόμιζε ότι τα γατιά ήταν ήδη νεκρά και γι’ αυτό τα πέταξε στα σκουπίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος