Ηράκλειο: Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες – 40χρονη έχασε 8.000 ευρώ

Array

“Φτερά” από τη μια στιγμή στην άλλη έβγαλαν περισσότερα από 8.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 40χρονης, η οποία έπεσε θύμα των “αρπακτικών” που καθημερινά επινοούν νέους τρόπους εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών. Πιο υποψιασμένος, αντίθετα, ήταν επιχειρηματίας, ο οποίος αντιλήφθηκε εγκαίρως απόπειρα αντίστοιχης ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος του και κατάφερε να γλιτώσει.

Συγκεκριμένα, 40χρονη υπάλληλος εταιρείας στο Ηράκλειο κατήγγειλε ότι χθες το πρωί άγνωστος επικοινώνησε μαζί της και κατάφερε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, να της αποσπάσει τους κωδικούς τραπεζικού της λογαριασμού από τον οποίο μετέφερε σε άγνωστο τραπεζικό λογαριασμό 8.200 ευρώ. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να της αρπάξει χρήματα και από άλλο τραπεζικό της λογαριασμό, ωστόσο, έστω και στο και πέντε, η γυναίκα κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και έτσι γλίτωσε τα χειρότερα.

Χθες καταγγέλθηκε και μία απόπειρα απάτης από 46χρονο συνιδιοκτήτη ΚΤΕΟ στην περιοχή της Χερσονήσου. Όπως ο ίδιος ανέφερε, την 1η Αυγούστου άγνωστος, με μήνυμα αρχικώς και τηλεφωνικώς στη συνέχεια, επικοινώνησε μαζί του και, ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να καταβάλει ένα υπόλοιπο οφειλής, του έστειλε ένα λινκ μέσω του οποίου θα γινόταν η μεταφορά των χρημάτων. Ο 46χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάτησε μεν το λινκ, όμως υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν έδωσε στον άγνωστο τον κωδικό επιβεβαίωσης που πήρε στο κινητό του, αποφεύγοντας την “παγίδα”.

Τα δύο τελευταία αυτά περιστατικά έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα όσων έχουν καταγραφεί και εξακολουθούν να καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα του νησιού, γεγονός που καθιστά αναγκαία την προσοχή πολιτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλλακτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε αγνώστους και να ενημερώνουν τις αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος