Ηράκλειο: Άγνωστος μετέτρεψε σε …καυσόξυλα λιόφυτο του δήμου Ηρακλείου

Σε …καυσόξυλα μετέτρεπε αργά αλλά σταθερά εδώ και μήνες άγνωστος λιόφυτο του δήμου Ηρακλείου στην περιοχή του Σκαφιδαρά. Ο δράστης, μάλιστα, λίγο έλειψε να πιαστεί επ’ αυτοφώρω με το αλυσοπρίονο στο χέρι, αλλά πρόλαβε να εξαφανιστεί και πλέον τα ίχνη του αναζητεί η Αστυνομία.

Όπως ανέφερε στο ertnews ο αρμόδιος για τη δημοτική περιουσία αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης, όταν οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στο χωράφι την περασμένη Δευτέρα είδαν τον φρεσκοκομμένο κορμό ενός ελαιόδεντρου εγκαταλελειμμένο στο έδαφος, καθώς ο δράστης, όπως φαίνεται, έφυγε βιαστικά, για να μην πιαστεί στα πράσα.

Στο συγκεκριμένο λιόφυτο υπάρχουν 300 ελαιόδεντρα. Τους τελευταίους μήνες ο άγνωστος δράστης πήγαινε και σταδιακά έκοβε είτε εντελώς είτε τμηματικά ελαιόδεντρα, παίρνοντας τα ξύλα, για να τα χρησιμοποιήσει ή για να τα πουλήσει ως καυσόξυλα, όπως εικάζουν στον δήμο Ηρακλείου.

Συνολικά 40 από τα ελαιόδεντρα που υπάρχουν στο χωράφι ιδιοκτησίας του δήμου Ηρακλείου είχαν αυτή την τύχη το προηγούμενο διάστημα.

Χθες Τρίτη (4/9), έγινε αυτοψία από τη Δημοτική Αστυνομία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο σημείο. Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες κοντινού κέντρου διασκέδασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι βάζουν στο στόχαστρό τους λιόφυτα, κόβοντας ελαιόδεντρα με σκοπό να μετατρέψουν τους κορμούς και τα κλαδιά τους σε καυσόξυλα. Προσφιλής και επικερδής δράση που έχει αναπτυχθεί από ορισμένους που εκμεταλλεύονται την στροφή πολλών νοικοκυριών στα τζάκια και στις ξυλόσομπες για να ζεσταθούν, λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος