Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάστηκε η νέα αιμοδυναμική μονάδα

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εγκαινίασε το αιμοδυναμικό εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.  Ένας χώρος ζωής, που περιλαμβάνει τους τομείς της επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας, τη νέα στεφανιαία μονάδα και έναν νέο χώρο αναίμακτων τεχνικών.

Το συγκρότημα λειτουργεί στο χώρο της πρώην Μαιευτικής Κλινικής του Ιπποκρατείου και εκτός από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και τις τρεις αίθουσες που καλύπτουν τους τομείς της Επεμβατικής Καρδιολογίας  και της Ηλεκτροφυσιολογίας περιλαμβάνει μια σύγχρονη Στεφανιαία Μονάδα 10 κλινών, που καλύπτει  βαρέως πάσχοντες καρδιολογικούς ασθενείς και ένα Τμήμα μη Επεμβατικής Διαγνωστικής Καρδιολογίας με σύγχρονους τρισδιάστατους υπερηχοκαρδιογράφους που καλύπτουν όλο το φάσμα της μη επεμβατικής διάγνωσης.

Αναφερόμενη στην πρόταση δημιουργίας θέσεων για Πανεπιστημιακούς σημείωσε ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Υπουργό Παιδείας για πέντε θέσεις και πρόσθεσε «Έχουμε συνεννοηθεί με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τον κ. Παπαϊωάννου. Θα δοθούν στο «Ιπποκράτειο» για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο  που είναι συμβατική υποχρέωση. Αλλά μέχρι να λειτουργήσει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, το 2025, αυτές οι πέντε θέσεις θα είναι στο Ιπποκράτειο.  Έχουμε επίσης θέσεις που τις πήραν  ουσιαστικά οι γιατροί που ήταν μέσα (στα νοσοκομεία). Ξαναπροκηρύσσουμε τώρα θέσεις, δηλαδή θα βγει η προκήρυξη αύριο ή μεθαύριο. Οπότε η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα για θέσεις αναισθησιολόγων παντού όπου μας χρειάζονται. Και ελπίζουμε ότι θα έχουμε».

Εντός των ημερών επαναπροκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων

Η κ. Γκάγκα ερωτηθείσα για τις ελλείψεις αναισθησιολόγων τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών θα βγει προκήρυξη για προσλήψεις, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με τις ιδιωτικές κλινικές. «Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα βοηθήσουμε, κατ΄ αρχήν το «Ιπποκράτειο» που έχει το μεγαλύτερο θέμα αλλά και όλα τα νοσοκομεία στην περιοχή», σημείωσε αναφερόμενη στις ελλείψεις αναισθησιολόγων η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων είναι διαχρονικό, ότι δόθηκαν κίνητρα για να κάνουν οι γιατροί ειδικότητα αναισθησιολογίας και ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να ολοκληρώσουν οι ειδικευόμενοι την εκπαίδευσή τους. Σημείωσε επίσης ότι εντός των ημερών θα επαναπροκηρυχθούν θέσεις αναισθησιολόγων και ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ανέφερε: «Είχαμε μια συνάντηση πριν από λίγες μέρες, ζητήσαμε από κάθε ιδιωτική κλινική οκτώ εφημερίες το μήνα για το «Ιπποκράτειο» και μας τις δίνουν. Οπότε είναι και αυτό ένα προϊόν συνεργασίας που είναι σημαντικό».

Μάλιστα αργά το απόγευμα η κ. Γκάγκα θα παραβρεθεί στο 16ο Συνέδριο Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας, που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος