Ήπειρος: Σοβαρά προβλήματα σε δρόμους, δίκτυα και κτήρια από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η χθεσινοβραδινή κακοκαιρία. Ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό και τα άλλα δίκτυα δίκτυο από πτώσεις δένδρων και χωμάτων ενώ η θάλασσα κατέκλυσε  τις πόλεις του παραλιακού μετώπου. Επίσης, σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Ο Καλαμάς υπερχείλισε κατακλύζοντας αγροτικές εκτάσεις και δενδροκαλλιέργειες. Τα σοβαρότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην Πρέβεζα όπου μεταξύ των άλλων οι θυελλώδεις νοτιάδες παρέσυραν στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων.

Στην Άρτα υποχώρησε ο περίβολος του 9ου Δημοτικού Σχολείου με συνέπεια να διακοπούν τα μαθήματα μέχρι να γίνει έλεγχος στατικότητας και ασφάλειας. Ανακύπτει ωστόσο ζήτημα καθώς από καιρό δάσκαλοι, γονείς και πολίτες είχαν κάνει αναφορές και αιτήματα για έλεγχο του κτηρίου καθώς υπήρχαν εμφανή σημάδια υποχώρησης του εδάφους και ρηγματώσεων των τοιχίων.

Στα ορεινά της Περιφέρειας έχει πέσει χιόνι και σε συνδυασμό με τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο κάνει δύσκολες τις μετακινήσεις και οι αρμόδιοι συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Από τα χαράματα αποχιονιστικά και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των Δήμων καθαρίζουν τους δρόμους και απομακρύνουν φερτά υλικά και πεσμένα δέντρα. Την ίδια στιγμή, συνεργεία της ΔΕΗ επιδιορθώνουν τις βλάβες στο δίκτυο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος