ΗΠΑ: Σειρά ντοκιμαντέρ από τον Σπάικ Λι ενόψει της 20ής επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Μια σειρά ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου (2001) στις ΗΠΑ ετοιμάζει ο δημοφιλής σκηνοθέτης Spike Lee, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος της WarnerMedia τη Δευτέρα (1/3). Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ, το οποίο θα χωρίζεται σε περισσότερα από ένα μέρη, θα αποτυπώνεται το  «πορτρέτο» των νεοϋορκέζων και η ικανότητά τους να ξεπερνούν τις αντιξοότητες, από την καταστροφή του World Trade Center μέχρι την πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Με πάνω από 200 συνεντεύξεις “σκάβουμε” βαθιά για να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που κάνει τη Νέα Υόρκη την πιο σπουδαία πόλη στη Γη και επίσης (ανακαλύπτουμε) τους διαφορετικούς πολίτες, χάρη στους οποίους αυτό συμβαίνει», δήλωσε ο Lee. Ο ίδιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Παρόλο που δεν είναι ακόμη γνωστό το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η μετάδοση της σειράς, ο όμιλος WarnerMedia διευκρίνισε ότι αυτή θα προβληθεί αργότερα φέτος από το δίκτυο του HBO, ενώ θα είναι διαθέσιμη και στην πλατφόρμα διαδικτυακής παρακολούθησης περιεχομένου HBO Max.

«Θεωρούμε πολύτιμη την ξεχωριστή ικανότητα του Spike να καταγράφει ιστορικά γεγονότα, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα ενώ ταυτόχρονα μάς παρέχει μαρτυρίες της δύναμης και της αντοχής του ανθρώπου», ανέφεραν οι Lisa Heller και Nancy Abraham, υπεύθυνες για τα ντοκιμαντέρ του HBO.

Στο παρελθόν, ο βραβευμένος και με Όσκαρ Αμερικάνος σκηνοθέτης (για την ταινία BlacKkKlansman) έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για το HBO με θέμα τις συνέπειες του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη. Το «When the Levees Broke» κυκλοφόρησε το 2006.


Πηγές: AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος