ΗΠΑ: Ρωσόφωνοι μπλόκαραν 14 ιστοσελίδες δημόσιων αεροδρομίων

Ρωσόφωνοι χάκερ μπλόκαραν αρκετές ιστοσελίδες αεροδρομίων των ΗΠΑ. Δεν έχουν αναφερθεί επιπτώσεις στις επιχειρήσεις, λένε οι αρχές.

Η πρόσβαση δεν ήταν δυνατή το πρωί της Δευτέρας 10/10, σε περισσότερες από δώδεκα ιστοσελίδες δημόσιων αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις μεγαλύτερες στις ΗΠΑ.

Αρκετοί ρωσόφωνοι χάκερ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το CNN. Δεν αναφέρθηκε καμία επίδραση στα αεροπορικά ταξίδια και το ζήτημα φαίνεται να επηρέασε μόνο άτομα που αναζητούσαν ταξιδιωτικές πληροφορίες.

Μεταξύ των 14 ιστοσελίδων είναι και αυτή του Διεθνούς Αεροδρομίου Hartsfield-Jackson Atlanta. Η πύλη του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες ήταν επίσης εκτός σύνδεσης για αρκετές ώρες.

Η ομάδα χάκερ που είναι γνωστή ως Killnet έχει εντείνει τη δραστηριότητα της πρόσφατα και στοχεύει οργανισμούς σε χώρες του ΝΑΤΟ. Οι χάκερ υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, αλλά οι δεσμοί τους με τη Μόσχα είναι άγνωστοι.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την κατάργηση των ιστοσελίδων ορισμένων αμερικανικών ιδρυμάτων την περασμένη εβδομάδα. Το Killnet κατηγορείται για απενεργοποίηση ιστότοπου του Κογκρέσου των ΗΠΑ τον Ιούλιο, αλλά και για κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς στη Λιθουανία, αφού η χώρα απέκλεισε την αποστολή αγαθών στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ τον Ιούνιο.

Ο τύπος της κυβερνοεπίθεσης που χρησιμοποιείται από το Killnet είναι γνωστός ως «κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας» (DDoS), όπου οι χάκερ κατακλύζουν τους διακομιστές με ψεύτικη διαδικτυακή κίνηση για να τους αποκλείσουν.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος