ΗΠΑ: Πώς μοιάζουν τα πιο συχνά αναφερόμενα UFO και πού έχουν εμφανιστεί – Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη

Από τότε που έγινε η πρώτη παρατήρηση πριν από 75 και πλέον χρόνια, η λαϊκή κουλτούρα συνήθως απεικονίζει τα UFO (αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα) ως ιπτάμενα πιάτα που εκπέμπουν ένα ισχυρό φως.

Αυτή η εικόνα ενδεχομένως να αλλάξει μετά την επίσημη δημοσιοποίηση πληροφοριών από το Πεντάγωνο σχετικά με το μυστηριώδες εναέριο φαινόμενο.

Με βάση στοιχεία από αναφερόμενες θεάσεις, το τυπικό UFO έχει σφαιρικό σχήμα, λευκό ή ασημένιο χρώμα, συχνά ημιδιαφανές και μέγεθος 1-4 μέτρα.

Όσον αφορά το σχήμα τους, τα περισσότερα από αυτά (47%) έχουν περιγραφεί σφαιρικά ή στρογγυλά. Άλλα σχήματα περιλαμβάνουν ορθογώνιο, οβάλ, τρίγωνο, δίσκο, κύλινδρο, τετράγωνο και ακόμη και πολύγωνο, αν και 19 είχαν «διφορούμενο» σχήμα.

ΗΠΑ: Πώς μοιάζουν τα πιο συχνά αναφερόμενα UFO και πού έχουν εμφανιστεί – Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη
Τα σχήματα των αναφερόμενων UFO (AARO)

Εν τω μεταξύ, το 16% έχει περιγραφεί ότι είχε φώτα, αν και σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να οφειλόταν στις αντανακλαστικές τους ιδιότητες.

Τα περισσότερα UFO (28%) έχουν εντοπιστεί σε ύψος περίπου 20.000 ποδών, λίγο χαμηλότερα από τα εμπορικά επιβατικά αεροπλάνα.

Περίπου το 10% έχει αναφερθεί σε ύψος μόλις 5.000 ποδών – περίπου τρεις φορές υψηλότερο από τον πύργο One World της Νέας Υόρκης.

ΗΠΑ: Πώς μοιάζουν τα πιο συχνά αναφερόμενα UFO και πού έχουν εμφανιστεί – Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη
Τα ύψη πτήσης των αναφερόμενων UFO (AARO)

Όσον αφορά την ταχύτητά τους φτάνει ως και τα 2 Mach – δηλαδή περίπου 2.500 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τα στοιχεία αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του AARO, ενός ειδικού γραφείου UFO που υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας και δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Πριν λίγες ημέρες το AARO δημοσίευσε επίσης έναν παγκόσμιο χάρτη που αποκαλύπτει τις τοποθεσίες όπου έχουν αναφερθεί οι περισσότερες θεάσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, με βάση αναφορές μεταξύ 1996 και 2023.

Τα «θερμά σημεία» (hotspots) θέασης εντοπίζονται στην Ιαπωνία (Χιροσίμα, Ναγκασάκι, κοινότητα Iinomachi της Φουκουσίμα), στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ καθώς και στην Μέση Ανατολή (Βαγδάτη, Ντόχα, Ντουμπάι).

ΗΠΑ: Πώς μοιάζουν τα πιο συχνά αναφερόμενα UFO και πού έχουν εμφανιστεί – Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη
Tα αναφερόμενα σημεία θέασης UFO (AARO)

Πάντως το Πεντάγωνο αντί για το “UFO” προτιμά πλέον να χρησιμοποιεί τον όρο UAP, δηλαδή «αγνώστου ταυτότητας εναέριο φαινόμενο».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι μυστικοπαθής όταν πρόκειται να μοιραστεί όσα γνωρίζει για τα UFO, αλλά ο νέος ιστότοπος του νέου AARO θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή μεγαλύτερης διαφάνειας.

Κι όλα αυτά μόλις 3 μήνες αφότου ο πληροφοριοδότης Ντέιβιντ Γκρους παρέδωσε μια μαρτυρία – βόμβα ενώπιον του Κογκρέσου, υποστηρίζοντας ότι το Πεντάγωνο συγκάλυπτε στοιχεία που σχετίζονται με εξωγήινους.

Πηγή: Daily Mail / Μετάφραση – Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαθιουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος