ΗΠΑ: Οι αρχές επικήρυξαν τον ένοπλο που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς

Ένα χρηματικό ποσό 100.000 δολαρίων προσφέρεται από τις αρχές για οποιαδήποτε πληροφορία που θα επιτρέψει στον εντοπισμό του δράστη και θα οδηγήσει στη σύλληψη του.Από μια κάμερα ασφαλείας φαίνεται ο ένοπλος να πλησιάζει πεζός το περιπολικό όχημα και εν ψυχρώ να πυροβολεί τους δύο αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, ηλικίας 24 και 31 αντίστοιχα, φέρουν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες. Η ζωή τους φαίνεται να μην διατρέχει πλέον κίνδυνο.

«Ευτυχώς, τα ζωτικά όργανα δεν επηρεάστηκαν», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Άλεξ Βιγιανουέβα στο τοπικό ραδιόφωνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές πρόκειται για ένα έγχρωμο άνδρα 28 εώς 30 ετών ενώ έκαναν γνωστό ότι εμπλέκεται και δεύτερο άτομο, το οποίο βοήθησε ώστε να φυγαδευτεί ο ένοπλος από το σημείο της επίθεσης για το αιματηρό αυτό περιστατικό.

Αυτή η διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας που συνέβη στην πόλη Κόμπτον, γνωστή για το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και τις εντάσεις μεταξύ της αστυνομίας και του μαύρου πληθυσμού, έρχεται μέσα σε ένα κλίμα εντάσεων σε όλες τις ΗΠΑ γύρω από τις πρακτικές της αστυνομίας. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι αυτοπαρουσιάζονται ως οι μοναδικοί υποστηρικτές της αστυνομίας και κατηγορούν τους Δημοκρατικούς ότι διεξάγουν μια αντίθετη εκστρατεία καταγγέλλοντας τις κακοποιήσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές εναντίον Αφροαμερικανών.

Αξίζει να σημειωθεί η έντονη αντίδραση του Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως «κτήνος» τον δράστη, που πρέπει να τιμωρηθεί με θανατική ποινή.

Το περιστατικό διαδραματίζεται την Κυριακή και έρχεται ενώ επικρατεί στις ΗΠΑ εδώ και μήνες κοινωνικός αναβρασμός για τα πολλαπλά κρούσματα αστυνομικής ρατσιστικής βίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος