Η Ουκρανία σημειώνει σταθερή πρόοδο στην εξελισσόμενη αντεπίθεση της εναντίον του ρωσικού στρατού, αλλά το τίμημα είναι πιθανό να είναι υψηλό σε μια δύσκολη και αιματηρή μάχη, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ.
«Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει την επίθεση της και σημειώνει σταθερή πρόοδο, Είναι μια πολύ δύσκολη μάχη. Είναι μια πολύ βίαια μάχη, και πιθανότατα θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος με υψηλό κόστος», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Μίλεϊ εξήρε την ηγεσία, τις ικανότητες και το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αντιπαραβάλλοντας τα με την Ρωσία, λέγοντας: «Η ηγεσία τους δεν είναι απαραίτητα συνεκτική, το ηθικό των στρατευμάτων τους δεν είναι υψηλό και κάθονται σε θέση άμυνας και πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καν γιατί βρίσκονται εκεί».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος