ΗΠΑ: Η κυβέρνηση απειλεί ότι θα διακόψει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ότι από την έρευνά της διαπίστωσε ότι παραβιάστηκε ο ομοσπονδιακός νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων όσον αφορά τη μεταχείριση που επιφύλαξε το ίδρυμα στους Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Το ρεπορτάζ επικαλείται μια επιστολή που εστάλη σήμερα στον πρόεδρο του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ και στην οποία αναφέρεται ότι εάν δεν θεσπιστούν αμέσως «επαρκείς αλλαγές» το πανεπιστήμιο θα χάσει «όλους τους ομοσπονδιακούς οικονομικούς πόρους του» και «θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται η σχέση του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να επιβάλει αλλαγές στο Χάρβαρντ και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ επειδή κατά την άποψή του έχουν γίνει προπύργια του αντισημιτισμού και αριστερών woke αντιλήψεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος