ΗΠΑ: Ανάκληση 4,7 εκ. βρεφικών καθισμάτων-ριλαξ από την Fisher-Price

Την ανάκληση παγκοσμίως 4,7 εκατομμυρίων βρεφικών καθισμάτων-ριλαξ ‘Rock ‘n Play Sleeper’ ανακοίνωσε η Fisher-Price του ομίλου Mattel, έπειτα από σχετική προειδοποίηση της αμερικανικής Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission, USCPSC), η οποία μίλησε για το συσχετισμό του προϊόντος με τους θανάτους 30 βρεφών από το 2009.

Από την πλευρά της η εταιρεία υπεραμύνθηκε της ασφάλειας των προϊόντων της και έκανε λόγο για εθελοντική ανάκληση όλων των δειγμάτων από το καθισματάκι-ριλάξ για βρέφη ‘Rock ‘n Play Sleeper’, σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές, «λόγω περιπτώσεων θανάτου βρεφών ενώ βρίσκονταν στην κούνια (…) χωρίς να έχουν δεθεί».

«Εμμένουμε στο ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γίνονται σεβαστές οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε» ανέφερε η εταιρεία.

Στις 5 Απριλίου, η USCPSC είχε εκδώσει για πρώτη φορά προειδοποίηση για το προϊόν αυτό, επικαλούμενη τότε τον θάνατο 10 βρεφών από το 2015 «αφότου τα μωρά γύρισαν μπρούμυτα ή στο πλάι, καθώς δεν είχαν δεθεί» με τις ζώνες ασφαλείας που έχει το καθισματάκι-ριλάξ. Η Επιτροπή, σε συμφωνία με την Fisher-Price, καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή «από την στιγμή που αρχίζει να μαθαίνει να γυρνάει».

Χθες Παρασκευή, ο κατασκευαστής και η Επιτροπή, μετά και την σχετική προτροπή της Αμερικανικής Ένωσης Παιδιάτρων (AAP),   ανακοίνωσαν εν τέλει την ανάκληση του προϊόντος, με την USCPSC να επικαλείται αυτήν τη φορά τον θάνατο «περισσότερων από 30 μωρών» από την κυκλοφορία στην αγορά του μοντέλου αυτού το 2009 και ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν «αμέσως να το χρησιμοποιούν».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος