ΗΠΑ: 4 νεκροί από σφαίρες ενόπλου στο Σικάγο, ένας νεκρός στο Ντένβερ (video)

Δύο άσχετα μεταξύ τους βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων σημειώθηκαν χθες στο Σικάγο και το Ντένβερ· τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πρώτο, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στο δεύτερο.

Μακελειό σε νοσοκομείο στο Σικάγο

Στην πρώτη επίθεση, τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mercy στο Σικάγο, ενέργεια που φαίνεται ότι είχε κίνητρο προσωπική διαφορά. Ο δράστης ενδέχεται να αυτοκτόνησε, γνωστοποίησαν οι αρχές.

«Έχουμε τέσσερις ανθρώπους που απεβίωσαν: έναν αστυνομικό, δύο γυναίκες που εργάζονταν στο νοσοκομείο, και τον κακοποιό», δήλωσε ο Έντι Τζόνσον, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του Σικάγου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τις αρχές, λίγο μετά τις 15:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας), υπήρξε μια φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, τα οποία γνωρίζονταν, στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου. Κατόπιν, το ένα από αυτά, ένας άνδρας, πυροβόλησε το άλλο, μια γυναίκα που φέρεται πως ήταν η σύντροφός του, εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Όταν έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, ο άνδρας μπήκε στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, άλλη μια εργαζόμενη στο νοσοκομείο, καθώς κι ένα στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου, σκοτώθηκαν.

Ο δράστης είναι επίσης νεκρός. Υπάρχει ασάφεια για το εάν αυτοκτόνησε ή έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Το νοσοκομείο κλήθηκαν να εκκενώσουν για ώρες το προσωπικό και ασθενείς.

Επίθεση στο κέντρο του Ντένβερ

Άγνωστος άνοιξε πυρ σε διασταύρωση δύο κεντρικών δρόμων στο Ντένβερ, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τέσσερις να διακομιστούν σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ο δράστης της επίθεσης διαφεύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πάντως η αστυνομία διευκρίνισε μέσω Twitter πως «δεν απειλείται η ζωή τους».

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην εφημερίδα Denver Post ότι την επίθεση αυτή διέπραξε ένας άνδρας, που τράβηξε πιστόλι, άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων, μπήκε σε αυτοκίνητο κι έφυγε με ταχύτητα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε έξι πυροβολισμούς και ότι κάποιος ανταπέδωσε τα πυρά εναντίον του δράστη καθώς έφευγε με το αυτοκίνητο. Πρόσθεσε ότι τα θύματα μάλλον ήταν άστεγοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου σε νοσοκομείο του Σικάγο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ