Η Χίος συμμετέχει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας – Αποκτά γρήγορο και δωρεάν ίντερνετ

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους, θα αποκτήσουν 267 Δήμοι της χώρας, καθώς υπεγράφησαν οι τρεις Εκτελεστικές Συμβάσεις για το έργο: «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Μία από τις περιοχές που ωφελούνται είναι η Χίος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χίου, κ. Γιάννης Μαλάφης, “το νησί του συμμετέχει από φιλοσοφία στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, και έχει ενταχθεί στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης για το WiFi4GR.”

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027», με συνολικό προϋπολογισμό 11.887.096,77 ευρώ πλέον ΦΠΑ και φορέα υλοποίησης την Ειδική Υπηρεσία του Προγράμματος ΨΜ.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του “WiFi4GR” προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση Access Points σε σχεδόν 2.500 σημεία δημόσιων χώρων, τα οποία έχουν υποδείξει οι Δήμοι, όπως, για παράδειγμα, χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής-μετακίνησης, εκδηλώσεων, παραλίες, καθώς και άλλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. 

Ακόμη, ο δήμαρχος Χίου επισήμανε ότι “είναι αναγκαία η εξωστρέφεια στις ευρωπαϊκές χώρες, είμαστε μονοπωλιακοί με την Τουρκία, ενώ για τον ρουκετοπόλεμο, το έθιμο που τηρείται κάθε Πάσχα στο Βροντάδο το βράδυ της Ανάστασης, είπε ότι “όλοι έχουν δίκιο… όλα θα είναι ήσυχα… όταν όλοι είναι υπεύθυνοι απέναντι στο έθιμο όλα γίνονται σωστά.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος