Ινδονήσιοι διασώστες αναζητούν 11 ανθρώπους που αγνοούνταν μετά από ανατροπή σκάφους, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, στα ανοικτά Σουμάτρας, ανακοίνωσε την Τρίτη η τοπική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης.
Το σκάφος ναυάγησε χθες Δευτέρα περί τις 11:00 (τοπική ώρα· 07:00 ώρα Ελλάδας), καθώς έπλεε στον θαλάσσιο χώρο κοντά στα νησιά Μανταουάι, αρχιπέλαγος ανοικτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
«Επικεντρωνόμαστε στο χτένισμα της περιοχής γύρω από την οποία εκτιμάμε πως έγινε το δυστύχημα για να βρούμε όλα τα θύματα», ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ρούντι, ο οποίος, όπως πολλοί άλλοι στην Ινδονησία, χρησιμοποιεί μόνο αυτό το όνομα.
Επτά επιβάτες, από τους 18 που επέβαιναν στο πλεούμενο, διασώθηκαν.
Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στην Ινδονησία –πελώριο αρχιπέλαγος κάπου 17.000 νησιών, μεγάλων και μικρών– εν μέρει εξαιτίας της άνισης εφαρμογής των κανονισμών ασφάλειας των μεταφορών και της άσχημης κατάστασης πλοίων που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια.
Στις αρχές αυτού του μήνα, πορθμείο με 65 επιβάτες και μέλη πληρώματος ναυάγησε ανοικτά του Μπαλί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι.
Τον Μάρτιο, πλεούμενο που μετέφερε 16 ανθρώπους ναυάγησε εν μέσω θαλασσοταραχής, επίσης ανοικτά της νήσου Μπαλί, ιδιαίτερα δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Γυναίκα, υπήκοος Αυστραλίας, έχασε τη ζωή της και τουλάχιστον άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε.
Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος