Ινδία: Σώθηκε το 10χρονο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί για τέσσερις ημέρες σε πηγάδι

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν χθες, Τρίτη, το βράδυ ένα κωφάλαλο αγόρι που είχε εγκλωβιστεί για τέσσερις ημέρες σε πηγάδι στην κεντρική Ινδία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το 10χρονο παιδί, που ονομάζεται Ραχούλ Σάχου, έπεσε την Παρασκευή σε πολύ στενό πηγάδι βάθους 24 μέτρων καθώς έπαιζε στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο κρατίδιο Τσατίσγκαρ στην κεντρική Ινδία.

Το αγόρι “διασώθηκε με πλήρη ασφάλεια χάρη στις προσευχές όλων και στις ακούραστες προσπάθειες της ομάδας διάσωσης”, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μπουπές Μπάγελ.

Ο Ραχούλ Σάχου “είναι ζωντανός, αλλά αδύναμος” και “διακομίσθηκε επειγόντως σε νοσοκομείο” σε γειτονική περιοχή, δήλωσε παράλληλα σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Τζιτέντρα Σούκλα.

“Ένα φίδι εντοπίστηκε στο πηγάδι, αλλά το αγόρι έδειξε απαράμιλλο θάρρος, διατηρώντας την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης”, πρόσθεσε.

Χωματουργικά μηχανήματα και γερανοί βοήθησαν στην διάνοιξη σήραγγας δίπλα στο πηγάδι, με τη βοήθεια στρατιωτικών.

Η κακοκαιρία, αλλά και τα φίδια και οι σκορπιοί, όπως και το πολύ σκληρό πέτρωμα εμπόδισαν τις εργασίες διάνοιξης της σήραγγας και καθυστέρησαν τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκε κάμερα για να παρακολουθούνται η κατάσταση και οι κινήσεις του παιδιού, δήλωσε επίσης ο Βιτζάι Αγκράουαλ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Τζάντζγκιρ, από το μέρος στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα.

Συχνά σημειώνονται δυστυχήματα με μικρά παιδιά στα πηγάδια που βρίσκονται σε αγροτικά χωριά της Ινδίας.

Το 2019 στο κρατίδιο Πεντζάμπ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ένα 2χρονο παιδάκι πέθανε σε πηγάδι, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες τεσσάρων ημερών για τη διάσωσή του.

Ωστόσο, την ίδια χρονιά, ένα άλλο παιδάκι, ενάμισι έτους, σώθηκε στο γειτονικό κρατίδιο Χαριάνα, μετά τον εγκλωβισμό του για δύο ημέρες επίσης σε πηγάδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος