Ην. Βασίλειο: Κατά ένα τρίτο έχουν μειωθεί οι διεθνείς φοιτητές στα πανεπιστήμια εξαιτίας των μεταναστευτικών περιορισμών

Κατά ένα τρίτο έχουν μειωθεί οι διεθνείς φοιτητές στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασίλειου εξαιτίας των μεταναστευτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν.

Τα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου (UUK), ανέφεραν ότι οι νέοι περιορισμοί της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις απότομες αυξήσεις στα τέλη βίζας και τις απειλές για περικοπή των δικαιωμάτων μεταπτυχιακής εργασίας, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο στον προορισμό σπουδών καθώς ο αριθμός των θεωρήσεων σπουδών που εκδόθηκαν μειώθηκε κατά 33% φέτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Περισσότεροι από 320.000 διεθνείς φοιτητές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ των εγγραφών σε μαθήματα που διδάσκονται σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, πληρώνοντας δίδακτρα κατά μέσο όρο περίπου 17.000 £ ετησίως. Μια ξαφνική πτώση των εγγραφών θα καθιστούσε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων αντιοικονομικό και θα προκαλούσε σοβαρή οικονομική εξάρθρωση σε πολλά ιδρύματα.

Μια νέα μελέτη που ανατέθηκε από το UUK διαπίστωσε ότι η αύξηση των ξένων φοιτητών από το 2019 έχει δώσει ώθηση 60 δισεκατομμυρίων λιρών στην οικονομία ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανταπόκριση: Αναστασία Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος