«Ημερολόγιο Σιωπής»: Άκης Σακελλαρίου και Μαρία Κατσιά ξεφυλλίζουν τη νουβέλα της Μαίης Βασιλικού

Η παρουσίαση της νουβέλας της Μαίης Βασιλικού, “Ημερολόγιο Σιωπής” είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 4 Μαΐου 2022 στις 20:30 στον Πολυχώρο Τέχνης “Alte Fablon”.

Ο Άκης Σακελλαρίου και η Μαρία Κατσιά ξεφυλλίζουν το «Ημερολόγιο Σιωπής» σε μία ακόμη βραδιά παραστατικής αφήγησης.

Ντύνομαι τη σιωπή, έτσι έμαθα, κι ακολουθώ τους κανόνες. Όπως μου τους επέβαλαν.
Κόρη είμαι, ακόμα, στα 23 χρόνια, στην επαρχιακή μου πόλη. Κάθε που βγαίνω από το σπίτι μου να πάω για δουλειές της μάνας και του σπιτιού νιώθω τα βλέμματά τους να με παίρνουν στο κατόπι, να μου γαργαλεύουν την πλάτη, τον ψίθυρο να με παραβγάζει. Γεροντοκόρη. Νιώθω την κοροϊδία στο βλέμμα τους. Η κόρη που έμεινε γεροντοκόρη, σιγοτραγουδώ μέσα από τα χείλια, σκορπάω τις καλημέρες μου με ύφος και με στητό παράστημα
“.

Από το χωριό στην πόλη, κι από τη σιωπή στην ελευθερία. Ένας χρόνος από τη ζωή της Μαρίας, μιας μεγαλοκοπέλας του χωριού που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, και μαζί της γνωρίζουμε τις ρίζες και το παρελθόν, την ιστορία του παρόντος, τα όνειρα για το μέλλον.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ:

Η ΜΑΙΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη, έκανε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ, απέκτησε Μεταπτυχιακό με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ενώ ολοκλήρωσε και την εκπαίδευση εμψυχωτών NDΙ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης σε εφημερίδες και περιοδικά της πόλης, συνεργάσθηκε με το κρατικό ραδιόφωνο και το ραδιόφωνο του FLASH, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές του ZDF με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Έχει συντονίσει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ενώ προτάσεις της για εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν διακριθεί. Συμμετείχε σε δύο συλλογικές εκδόσεις διηγημάτων, το «Χαμογελάνε οι Τζοκόντες» (Εκδόσεις Οδός Πανός, 2019) και το «Στις πόλεις έχει τζιτζίκια» (Εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού, 2021). Το «Ημερολόγιο σιωπής» είναι η πρώτη της νουβέλα.

«Ημερολόγιο Σιωπής»: Άκης Σακελλαρίου και Μαρία Κατσιά ξεφυλλίζουν τη νουβέλα της Μαίης Βασιλικού

Εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη χωρίς εισιτήριο.Για την παρουσία σας στον χώρο, λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του covid-19, παρακαλούμε πολύ όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon

Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου. Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2314014430

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες υγειονομικής προστασίας, η είσοδος στον χώρο του θεάτρου επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και εγγράφου ταυτότητας.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθ’όλη τη διάρκεια της παρουσίασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος