Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Κακοποίηση»: «Πρέπει να σπάσει η σιωπή»

Ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα, που η κορυφαία αθλήτρια μας Σοφία Μπεκατώρου, συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις της, μιλώντας για την τραυματική προσωπική εμπειρία της.

Η εξομολόγησή της στάθηκε η αφορμή για να ενδυναμωθεί το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα, με πολλές γυναίκες να ανοίγουν τα στόματα, καταγγέλοντας τους θύτες τους. Απόψε, η Σοφία Μπεκατώρου, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε ημερίδα με θέμα Αθλητισμός και Κακοποίηση.

Στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Κακοποίηση», με σκοπό την καταπολέμηση φαινομένων παρενόχλησης και βίας στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα για την περιφρούρηση του χώρου του αθλητισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το 27% των θυμάτων σεξουαλικής βίας, είναι ηλικίας κάτω των 15 ετών. Στην πλατφόρμα #MeNow_MeToo του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, μπορούμε να υποβάλουμε ανώνυμα ή επώνυμα μαρτυρίες και καταγγελίες που σχετίζονται με κάθε μορφής σεξουαλική βία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος