Ημερίδα για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού

Το νερό είναι το πιο σημαντικό συστατικό για τη ζωή μετά το οξυγόνο και είναι στο χέρι μας να το προστατεύσουμε.

Τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την κατασπατάληση του ανεκτίμητου φυσικού μας πόρου ανέδειξε ημερίδα  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την οργανωτική ευθύνη της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη αλλά και του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του δήμου Νεάπολης Συκεών.

200 μαθητές γυμνασίου και λυκείου, από σχολεία της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν  τις προτάσεις τους για τη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού στην καθημερινότητά μας.

Η πόλη υδροδοτείται μέσα από ένα αστικό δίκτυο 2.700 χλμ που φτάνουν στον αστικό ιστό μέσω δύο σημείων. Τις πηγές της Αραβησσού στα 6.5 χιλιόμετρα από την πόλη και από το φράγμα  Πολυφύτου στα 120 χλμ. Καταναλώνουμε περίπου 56 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως ή πιο πρακτικά 160 λίτρα ανά άνθρωπο ημερησίως.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 1 στα 4 δημοτικά σχολεία δεν διαθέτει εγκαταστάσεις με πόσιμο νερό, ενώ υπολογίζει ότι 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ασφαλές νερό στο σπίτι.  Συνολικά τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζουν σοβαρή λειψυδρία. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος