Ημαθία: Συνελήφθη αλλοδαπός που με τηλεφωνικές απάτες απέσπασε πάνω από 20.000 ευρώ από ηλικιωμένους

Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη χθες 28 Σεπτεμβρίου επ’ αυτοφώρω σε περιοχή της Ημαθίας για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, με πρόσχημα ότι το παιδί τους τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται επειγόντως χρήματα για να χειρουργηθεί.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μεθοδολογία προσπάθησαν χθες να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη γυναίκα και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησαν το τελευταίο δίμηνο τρεις ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και τους απέσπασαν συνολικά 20.750 ευρώ, 5 χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή ΓΠΑΔΚΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος