Ημαθία: Καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό

Στον νομό Ημαθίας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

 Πιθανολογείται ότι αφορμή για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού αποτέλεσε κοινωνική εκδήλωση στις 10/10 στην Επισκοπή Νάουσας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή χτες( 20/10/2021)  ήταν 63.680(+59) και αντιστοιχεί στο 45% του πληθυσμού.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα διαχείρισης στα νοσοκομεία της περιοχής. Όπως τόνισε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης :

«Το θέμα της Επισκοπής είναι θέμα δημόσιας υγείας. Τα νοσοκομεία μας ανταποκρίνονται. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει ζήτημα διαχείρισης στον νομό Ημαθίας, αναφορικά με τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας. Σήμερα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Νάουσας είναι τρία επιβεβαιωμένα και ένα ύποπτο ενώ στο νοσοκομείο της Βέροιας είναι τρία επιβεβαιωμένα και πέντε ύποπτα. Τα ποσοστά πληρότητας στο νοσοκομείο Νάουσας είναι της τάξης του 50% και της Βέροιας της τάξης του 64% που σημαίνει ότι έχουμε δυνατότητα νοσηλείας περιστατικών», σημείωσε ο κ. Μπογιατζίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος