Ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένοι οι Έλληνες στην Βρετανία

Συγκεντρωμένοι σε μια εύκολα προσβάσιμη λίστα, την «Greek List», είναι όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες, που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στην πρωτοβουλία ενός ομογενή που ζει εκεί 18 χρόνια.

Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ήταν χρήσιμη παλαιότερα, τελικά έγινε ανάγκη λόγω της πανδημίας, που προκάλεσε την απομόνωση, την δυσκολία στις μετακινήσεις και την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών της ελληνικής παροικίας στην Μεγάλη Βρετανία. Η ιδέα ανήκει στον Αυγουστίνο Γαλιάσο, ιδρυτή της «Greek List». Ως σκέψη η ελληνική λίστα δημιουργήθηκε μετά το 2015 και την μεγάλη έξοδο των Ελλήνων προς την Μ. Βρετανία.

Είτε για μια έξοδο για φαγητό σε ελληνικό μαγαζί, είτε σε αναζήτηση ενός γιατρού, είτε για την αντιμετώπιση ενός νομικού ζητήματος με κάποιον δικηγόρο, που μιλά την ίδια γλώσσα, η λίστα, αν και ήταν μια δύσκολη υπόθεση να ολοκληρωθεί, τελικά επετεύχθη. Οι ελεύθεροι επιχειρηματίες κάνουν ειδικές προσφορές, όταν πρόκειται για Έλληνες και ατό συμβάλλει στην αλληλοϋποστήριξη των μελών της κοινότητας. Βεβαίως η «Greek List» είναι ανοικτή και στους Βρετανούς, οι οποίοι συχνά προτιμούν τις υπηρεσίες των Ελλήνων έναντι άλλων ειδικών.

Ειδικά στην πανδημία οι Έλληνες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και μέσω της πλατφόρμας μπόρεσαν να βρουν τους κατάλληλους ομοεθνείς γιατρούς στην Αγγλία..

Η σελίδα που διατηρεί ο κ. Γαλιάσος στο facebook, “Έλληνες στο Λονδίνο” έχει περίπου 63.000 μέλη και αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Έλληνα που θα βρεθεί στην γηραιά Αλβιώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος