Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Αγγλία λίγες ώρες πριν τον τελικό του Euro 2020

Μετράμε λεπτά λίγο πριν την διεξαγωγή του τελικού στο «ναό» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική, η αδρεναλίνη στα ύψη και οι παλμοί για το πολυπόθητο τρόπαιο χτυπούν στο κόκκινο.

Περισσότεροι από 60.000 φίλαθλοι θα χειροκροτήσουν σήμερα την εθνική Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ και χιλιάδες περισσότεροι θα συγκεντρωθούν σε πλατείες, όπως εδώ στην πλατεία Τραφάλγκαρ, σε παμπ η στα σπίτια τoυς, για να παρακολουθήσουν τον ιστορικό αγώνα με την Ιταλία στον τελικό του euro 2020.

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη σε πολλές πόλεις της Αγγλίας. Μετά από μια ζοφερή χρονιά που είδε το Euro 2020 να αναβάλλεται κατά 12 μήνες.

Η εντυπωσιακή διαδρομή των Τριών Λιονταριών στο τουρνουά δίνει τελικά στο έθνος ελπίδα στον μεγαλύτερο αγώνα στα τελευταία 55 χρόνια με τον αρχηγό της ομάδας, τον Χάρι Κέιν να υπόσχεται στους φιλάθλους «μια καλή νύχτα με θετικές αναμνήσεις», ενώ στον βρετανικό Τύπο αποτυπώνεται «η υπερηφάνεια της Αγγλίας», με τα Τρια Λιοντάρια «να κατασπαράζουν τους Ιταλούς» στον αποψινό τελικό.

Σε όλο το δίκτυο των μέσων μεταφορών του Λονδίνου υπάρχουν μηνύματα υποστήριξης στην ψηφιακή οθόνη, με ευχές ορατές στους σταθμούς του μετρό καθώς και στις στάσεις λεωφορείων και στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο του Λονδίνου και η αισιόδοξη διάθεση των Άγγλων φιλάθλων λίγες ώρες πριν τον τελικό είναι ήδη έντονη κυρίως μετά τον αγώνα της Τετάρτης, όπου στις παμπ και στα μπαρ οι μπίρες δεν σταματούν με χιλιάδες ποτήρια να καταναλώνονται: 38 εκατομμύρια μπίρες αναμένεται να καταναλώσουν σήμερα οι Άγγλοι-ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η ατμόσφαιρα του πάρτι το βράδυ με την πολυπόθητη νίκη κατά της Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

ανταπόκριση από Λονδίνο Αναστασία Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος