Ηλεία: Πυρκαγιά στην περιοχή Άγναντα – Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Array

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/7) στην περιοχή Άγνατα Ηλείας, κινητοποιώντας δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην περιοχή σπεύδουν οχήματα με Πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, ενώ μετέχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς και εναέρια μέσα.

Ένας υπαρχιπυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του. Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Η φωτιά έχει φτάσει κυριολεκτικά δίπλα από τις αυλές των σπιτιών του χωριού Άγναντα ενώ έχουν καεί ήδη πολλά στρέμματα με καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις, καθώς και δασική περιοχή. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το ψηλότερο σημείο του χωριού, απειλώντας την εκκλησία που βρίσκεται εκεί, η έγκαιρη επέμβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων όμως, την έσωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Από πλευράς Δήμου, υπήρξε παρότρυνση για την απομάκρυνση των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων από το χωριό με λεωφορείο του Δήμου, όμως οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν, αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες εστίες λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου που εκδηλώνονται στην περιοχή.

Ηλεία: Πυρκαγιά στην περιοχή Άγναντα – Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Όσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 36 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή.

Εξάλλου, ένα δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε στην περιοχή Σίμιζα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αντιμετωπίστηκε όμως από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Πλευριάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος