Ικανοποίηση στην Αθήνα από τα μηνύματα της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης προς την Τουρκία

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά και από τα μηνύματα που εξέπεμψε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού νότου προς την Τουρκία.

Στον απόηχο του τετ α τετ Μητσοτάκη- Μακρόν, ήρθε η επιβεβαίωση της απόλυτης συμφωνίας για την κεντρική στρατηγική απέναντι στην Άγκυρα.
“Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις”, είναι το μήνυμα που εξέπεμψαν οι δύο ηγέτες στη συνάντηση τους στην Κορσική. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα Μακρόν –Μητσοτάκη στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία .

Προσθέτουν ακόμα ότι ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, στην αυριανή ομιλία στο Βελλίδιο συνεδριακό Κέντρο, στο «Thessaloniki Helexpo Forum», που λόγω πανδημίας, αντικατέστησε την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, θα αναφέρει περισσότερα για την προοπτική και το ενδιαφέρον μιας ελληνογαλλικής στρατηγικής σχέσης. “Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της και αυτό αποτυπώνεται στα συμπεράσματα της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης” καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση-Κορσική: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος