Ιαβέρης στο Πρώτο για τα τροχαία ατυχήματα: Καθημερινά συντελείται μια γενοκτονία στο δρόμο και το περνάμε ως κάτι αδιάφορο (audio)

«Συντελείται μία γενοκτονία καθημερινά στο δρόμο και το περνάμε ως κάτι αδιάφορο» , δήλωσε ο γνωστός οδηγός αγώνων «Ιαβέρης», κατά κόσμον  Αναστάσιος Μαρκουίζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και το κεντρικό ενημερωτικό μαγκαζίνο «Πρώτο στα Γεγονότα» με τον Γρηγόρη Νιάκα, με αφορμή  τα δύο τροχαία δυστυχήματα σε Μέγαρα και Ημαθία.

« Ο θάνατος των νέων είναι γενοκτονία. Έτσι ακριβώς οδηγούμαστε σε αυτό το δημογραφικό πρόβλημα. Και απορώ τόσα χρόνια που ασχολούμαι με αυτό, πώς δεν το έχει καταλάβει όλη η χώρα», δήλωσε ο γνωστός οδηγός .

Για την οδήγηση των νέων ανθρώπων ο κ. Μαρκουίζος  τόνισε ότι όλα είναι θέμα παιδείας.  Οι νέοι άνθρωποι οδηγούν επιθετικά αντιγράφοντας τους γονείς τους.«Ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον και αντιγράφει τα πρότυπά του. Όταν το παιδί βλέπει τον μπαμπά του να κάνει, να οδηγεί επικίνδυνα ή μεθυσμένος, το παιδί θεωρεί δεδομένο ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος οδήγησης», ανέφερε ο «Ιαβέρης».

«Η  οδήγηση είναι και θέμα φυσικής κατάστασης. Συνήθως ταυτίζεται η ηλικία και με τη μειωμένη φυσική κατάσταση και με μειωμένη αντιληπτικότητα. Δεν μπορεί να διαχειριστεί το μυαλό ενός ηλικιωμένου ανθρώπου την πληροφορία, που του στέλνουν τα μάτια. Νομίζω ότι πρώτα από όλα οι γονείς ή τα παιδιά των μεγάλων ανθρώπων θα πρέπει με ένα διακριτικό τρόπο να κατεβάσουν από το τιμόνι τους γονείς τους ή τους παππούδες τους. Είναι κρίμα οι υπερήλικοι να πεθαίνουν αλλά και να παρασύρουν και να σκοτώνουν νεαρότερους ανθρώπους» , υποστήριξε , ο κ. Μαρκουίζος σε σχετική ερώτηση για το εάν στην συμπεριφορά του οδηγού είναι σημαντικός ο παράγοντας της ηλικίας, με αφορμή το τροχαίο στα Μέγαρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος