Η Βόλφσμπουργκ έκανε έξι αλλαγές και αποκλείστηκε

Ένα σπάνιο περιστατικό -και ειδικά για έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στην Γερμανία- εξελίχθηκε στον αγώνα της Προύσεν Μίνστερ με τη Βόλφσμπουργκ για το Κύπελλο Γερμανίας.

Ο Ολλανδός προπονητής των «λύκων», Μαρκ Φαν Μπόμελ, έπραξε το αδιανόητο, αφού πραγματοποίησε έξι συνολικά αλλαγές, με τους παράγοντες της Μίνστερ να το διαπιστώνουν αφού ολοκληρώθηκε ο αγώνας, στον οποίο ηττήθηκαν με 3-1 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια).

Ο σχετικός κανονισμός, επιτρέπει την αντικατάσταση πέντε ποδοσφαιριστών και έτσι, μετά την κατάθεση ένστασης, οι αρμόδιες Αρχές κατακύρωσαν τον αγώνα με 2-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της τέταρτης κατηγορίας.

«Μετά από περισσότερες από πέντε ώρες ακροαματικής διαδικασίας, το αθλητικό δικαστήριο της DFB αποφάσισε υπέρ της Μίνστερ και κατακύρωσε υπέ της τον αγώνα με σκορ 2-0», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο αντιπρόεδρος του αρμόδιου δικαστηρίου, Στέφαν Όμπερχολτς, σχολίασε σχετικά: «Οι ίδιοι οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για τις αλλαγές. Ένα από τα θεμελιώδη καθήκοντά τους, είναι να ενημερώνονται για τις δυνατότητες αντικατάστασης και να ενεργούν ανάλογα. Η Βόλφσμπουργκ παραβίασε αυτήν την υποχρέωση και ως εκ τούτου έκανε ένα απερίσκεπτο λάθος κατά την απαράδεκτη έκτη αλλαγή».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος