Η Βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε την επίσημη έναρξη των εργασιών της βρετανικής Βουλής

Η Βασίλισσα Ελισάβετ με τη συνοδεία του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, έδωσε την ετήσια κρατική ομιλία της, με την οποία σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη εργασιών της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων.

Πρόκειται για την 67η ομιλία που δίνει στην διάρκεια της μοναρχίας της.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μετά από την νίκη του στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της Αγγλίας, ορίζει με την ομιλία της Βασίλισσας τη νομοθετική του ατζέντα για το επόμενο έτος.

Περίπου 25 νομοσχέδια ανακοινώθηκαν από τη Βασίλισσα, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της οικονομίας μετά το Brexit, μεταρρυθμίσεις για την παιδεία, τους εκλογικούς κανόνες αλλά και την απαγόρευση της “θεραπείας μετατροπής”, για τις σεξουαλικές προτιμήσεις. 

Η βασίλισσα, στην πρώτη της εμφάνιση στη Βουλή μετά τον θάνατο του συζύγου της Δούκα του Εδιμβούργου, εμφανίστηκε με απλό ένδυμα χωρίς τα επίσημα διακριτικά της όπως το στέμμα και την βασιλική τήβεννο.

Περίπου 100 αντί για τα συνήθως 600 άτομα παρευρέθηκαν στην τελετή,, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας Covid19.

Ο Μπόρις Τζόνσον με ανακοίνωση του σημειώνει, ότι η χώρα αναδύεται από τη χειρότερη κρίση μετά τον 2ο ΠΠ και τίποτα δεν μπορεί να είναι το ίδιο, γι’ αυτό και “σχεδιάζει παρεμβάσεις για τη βελτίωση της διαβίωσης και των ίσων ευκαιριών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος