Η.Β: Συμβολή της βασίλισσας με 12 εκατ. λίρες στον νομικό συμβιβασμό του πρίγκηπα Άντριου

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα συμβάλλει στο νομικό διακανονισμό  με 12 εκατομμύρια λίρες ώστε ο γιος της , ο  Δούκας του Γιόρκ να καταβάλλει αυτό το ποσό στην  κατήγορο  του αποκαλύπτει η εφημερίδα Telegraph.

Ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Άντριου, 61 ετών, είχε καταλήξει σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Γκιουφρέ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα οδηγηθεί πλέον σε δίκη για τους ισχυρισμούς ότι την κακοποίησε σεξουαλικά και τη βίασε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις όταν εκείνη ήταν  17 ετών.

Η.Β: Συμβολή της βασίλισσας με 12 εκατ. λίρες στον νομικό συμβιβασμό του πρίγκηπα Άντριου
Virginia Roberts Giuffre (AP Photo/Bebeto Matthews, File)

Η βασίλισσα έχει ήδη χρηματοδοτήσει ιδιωτικά τη νομική μάχη του Δούκα με εκατομμύρια λίρες  και τώρα θα χρηματοδοτήσει εν μέρει τον διακανονισμό προκειμένου να επιτρέψει στον γιο της και σε ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια να βάλει μια τελεία στην υπόθεση που είχε απειλήσει να επισκιάσει  το Πλατινένιο Ιωβηλαίο έτος.

Οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση θεωρείται ότι διήρκεσαν για τουλάχιστον 10 ημέρες και η συμφωνία ορίστηκε το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Telegraph.  Μια δήλωση που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη ανέφερε: «Η Βιρτζίνια Τζιούφρε και ο πρίγκιπας Άντριου κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Η κοινή δήλωση αποκάλυψε ότι ο Δούκας θα έκανε επίσης μια «σημαντική» δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της κυρίας Γκιουφρε για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων.  Δεν περιείχε όμως καμία αποδοχή ευθύνης και καμία συγγνώμη.

Στις 29 Μαρτίου ο πρίγκιπας Άντριου θα εμφανιστεί δημόσια στο πλευρό της μητέρας του και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας για μια τελετή ευχαριστιών για τον Δούκα του Εδιμβούργου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να συμμετάσχει σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις ή εορτασμούς που συνδέονται με το Ιωβηλαίο για το υπόλοιπο του έτους, αφού του ζητήθηκε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος