Η τέχνη της κοπής κρέατος

Η σωστή κοπή του κρέατος είναι τέχνη, την οποία σπουδάζουν οι υποψήφιοι κρεοπώλες. Προς τούτο στην Κομοτηνή λειτουργεί ένα επαγγελματικό εκπαιδευτικό κέντρο, παρέχοντας Αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κρεοπώλη – Εκδοροσφαγέα.

Στην Ελλάδα λειτουργούν εκτός από τις δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, όπως αυτή στην Κομοτηνή. Ο Γιώργος Μπατσολάκης, ιδιοκτήτης σχολής επαγγελμάτων κρέατος επισημαίνει ότι η επιλογή του κρεοπώλη είναι σημαντική για να δώσει την σωστή συμβουλή στον καταναλωτή σχετικά με το κρέας που θα αγοράσει καιγια ποια συγκεκριμένη χρήση. Ακολούθως η επιλογή του κρέατος είναι βασική για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στο πιάτο.

Κάθε τμήμα του ζώου είναι ιδανικό για διαφορετικό μαγείρεμα. Η επαγγελματική σχολή κρέατος στην Ξάνθη μαθαίνει στους ενδιαφερόμενους θεωρία και πράξη. Ο κλάδος έχει μεγάλες απαιτήσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν 300 ώρες μαθημάτων εκ των οποίων οι 85 αφορούν καθαρά το θεωρητικό κομμάτι, 100 ώρες στα εργαστήρια, 100 ώρες πρακτικής εξασκήσεως για τους σπουδαστές και 15 ώρες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε κτηνοτρόφους, σφαγεία, βουστάσια κλπ.

Με κόστος γύρω στα 1.500 ευρώ, ο σπουδαστής ολοκληρώνει τον κύκλο των μαθημάτων για να γίνει επαγγελματίας στον χώρο, ενώ στις δημόσιες σχολές η φοίτηση είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος