Η συγκομιδή των μανιταριών στα Γρεβενά

Τα Γρεβενά έχουν ιδιαίτερη παράδοση στη συλλογή και αξιοποίηση των άγριων μανιταριών, που προσφέρει απλόχερα η φύση στην περιοχή και με τη βοήθεια των συλλεκτών φτάνουν από τη γη στην κουζίνα και το πιάτο μας.

Τουρσί, γλυκό, λικέρ είναι μόνο ορισμένα από τα πολλά ακόμα προϊόντα, που προκύπτουν από την επεξεργασία των μανιταριών.

Ο Ανδρέας Σλιάρας, που διατηρεί επιχείρηση με αντίστοιχα προϊόντα τονίζει μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ”: «Χρησιμοποιούμε το μανιτάρι στην καθημερινότητά μας, σε οποιοδήποτε φαγητό, σε ό,τι κάνουμε στην κουζίνα, σε μία απλή ομελέτα προσθέτουμε λίγο μανιτάρι και την εκτοξεύουμε».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος