Η σιωπή στη βία κατά των γυναικών δεν είναι λύση

Με τον κατάλογο των γυναικών – θυμάτων βίας να μεγαλώνει καθημερινά, η δράση “Λύσε τη Σιωπή” έχει σκοπό να ενθαρρύνει τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, έχουν κακοποιηθεί να μιλήσουν και να βοηθηθούν.

«Οι γυναίκες συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με λεκτική, σωματική, ψυχολογική βία και την σεξουαλική κακοποίηση. Ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν από κάθε πιθανή μορφή βίας είναι να μιλήσουν, να μην το κρύβουν. Δυστυχώς ακόμη και το 2021 αυτό το θέμα είναι ταμπού». Αυτό τονίζει η Ανατολή Κωνσταντινίδου, εκπαιδευτικός-δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας Χορτιάτη.

Η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας, σημειώνει η κ. Κωνσταντινίδου. Ειδικά κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή 15900 έχουν πολλαπλασιαστεί.

Από το 2015 που δημιουργήθηκε η εθελοντική δράση «Λύσε την σιωπή» προτρέπει και ενθαρρύνει τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση να μιλήσουν.  «Είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τα τραγικά περιστατικά των γυναικοκτονιών».

«Η βία δεν έχει ηλικία, χρώμα, μόρφωση και δεν έχει σχέση με την οικονομική κατάσταση. Αφορά όλες τις γυναίκες». Εθελοντές δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και ιατροδικαστές προσφέρουν βοήθεια σε κάθε γυναίκα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, που θα απευθυνθεί στην ομάδα. Το φαινόμενο της βίας έχει παγκόσμια διάσταση που μας αφορά όλους, καταλήγει η κ. Κωνσταντινίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος