Η Ρωσία επέβαλλε πρόστιμο στην Google για «ψευδή βίντεο» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων ρουβλίων (50.000 δολάρια) στην Google της Alphabet Inc. επειδή δεν διέγραψε τις «ψευδείς», όπως τις χαρακτηρίζει, πληροφορίες, σχετικά με την «ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η ρωσική εποπτική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι λαμβάνει μέτρα για να τιμωρήσει τη Google για τη «διάδοση ψευδών ειδήσεων» στο YouTube και έχει προειδοποιήσει την αμερικανική εταιρεία, ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο εάν δεν συμμορφωθεί. Όπως αναφέρει το Reuters, η ρωσική αρχή είπε επίσης ότι το YouTube φιλοξενεί «εξτρεμιστικό περιεχόμενο που υποκινεί τη βία εναντίον Ρώσων στρατιωτών». Στις 18 Μαρτίου, η Roskomnadzor απαίτησε από το YouTube να αφαιρέσει τις διαφημίσεις που «προωθούν την καταστροφή των ρωσικών και λευκορωσικών σιδηροδρόμων».

«Οι ενέργειες της διοίκησης του YouTube έχουν τρομοκρατικό χαρακτήρα και απειλούν τη ζωή και την υγεία των Ρώσων πολιτών», έγραψε σε δελτίο τύπου η ρωσική ρυθμιστική αρχή. «Η Roskomnadzor αντιτίθεται κατηγορηματικά σε τέτοιες διαφημιστικές εκστρατείες και απαιτεί από την Google LLC να σταματήσει να φιλοξενεί αντιρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατό».

Το YouTube έχει ήδη προβεί σε διάφορες ενέργειες κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Η πλατφόρμα μπλόκαρε τα κανάλια που συνδέονται με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik. Έκλεισε επίσης τον λογαριασμό της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, καθώς και ένα κανάλι που συνδεόταν με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Reuters, The Verge

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος