Η “προαναγγελθείσα” δολοφονία στα Γρεβενά

Με τον φόβο ζούσαν οι κάτοικοι στα Γρεβενά επί χρόνια από την δράση του μητροκτόνου, ο οποίος όπως αποκάλυψε η ιατροδικαστική έρευνα κακοποίησε σεξουαλικά την μητέρα του λίγο πριν την δολοφονήσει.

Το πρωί έφτασε στο δικαστικό μέγαρο Γρεβενών ο 59χρονος, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, αν και ο ίδιος αρνείται τις εναντίον του κατηγορίες, της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δέσποινας Αμαραντίδου, συνεχείς ήταν οι προσφυγές των κατοίκων του χωριού Κοσμάτι στις αρμόδιες αρχές, με επώνυμες καταγγελίες, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί ο μόνιμος εγκλεισμός του σε κάποια ψυχιατρική δομή. Καθώς δεν υπήρχε καταγγελία από την οικογένεια, δεν μπορούσε να δοθεί εισαγγελική εντολή για τον περιορισμό του και κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ μετά την αποφυλάκισή του, για την δολοφονία της γιαγιάς του, προσελήφθη για κάποια χρόνια ως αναπληρωτής καθηγητής στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η μητέρα του υφίστατο καθημερινά την βίαια συμπεριφορά του, αλλά ουδείς επελήφθη, προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο. Τα ερωτήματα γύρω από αυτήν την υπόθεση είναι πολλά, καθώς αρχικά το πιστοποιητικό θανάτου από το γραφείο τελετών έδειχνε θάνατο από φυσικά αίτια. Ευτυχώς, στην συνέχεια οι αστυνομικές αρχές συνέδεσαν το παρελθόν του δράστη και την δολοφονία της γιαγιάς του το 1993, με τον νέο συμβάν. Ένα επιπλέον ζήτημα τίθεται με τους υπευθύνους των ψυχιατρικών δομών, που χορηγώντας μια φαρμακευτική αγωγή έκριναν ότι μπορούσε να επιστρέψει στην κοινωνία, στο πλαίσιο της απο-ιδρυματοποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος