Η “Ελπίδα” έφτασε στην Βόρειο Ελλάδα

Με θερμοκρασία στους επτά βαθμούς Κελσίου τα Γρεβενά είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας, που θα πλήξει κυρίως τις βόρειες ορεινές περιοχές.

Καθ’ οδόν προς Δεσκάτη ο δημοσιογράφος Μάκης Νασιάδης εξηγεί πως το χιόνι κατεβαίνει από τις κορυφές του Σμόλικα και της Βσιλίτσας.

Λόγω των ιδανικών συνθηκών το  Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τους πανελλήνιους αγώνες χιονοδρομίας αλπικού σκι στις κατηγορίες των 14 και 16 ετών.

Η κακοκαιρία “Ελπίδα” έχει ήδη αφιχθεί, αλλά οι κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι και προετοιμασμένοι για τις επόμενες δύσκολες ημέρες.

Ένας από τους τρείς δρόμους προς το ορεινό καταφύγιο της Κοζάνης, που είναι δασικός, παραμένει ακόμη κλειστός, λόγω πτώσεως των δένδρων από την χιονόπτωση, τα οποία δεν καθαρίζονται εγκαίρως, εξ αιτίας της πολύπλοκης γραφειοκρατίας μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών.

Όσοι ενδιαφέρονται να επισκεφτούν κάποιο χιονοδρομικό κέντρο μπορούν να ενημερωθούν για την λειτουργία τους.

Τα Χιονοδρομικά Κέντρα που λειτουργούν σήμερα Παρασκευή 21/01/2022 είναι:

Το Χ.Κ. Ανηλίου σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμοι ανοιχτοί με αλυσίδες. Καιρός: χιονόπτωση. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμος ανοιχτός με αλυσίδες. Καιρός: αραιή χιονόπτωση. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βελουχίου σήμερα 21/01/2022 είναι κλειστό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμος ανοιχτός με αλυσίδες. Καιρός: χιονόπτωση. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Βιτσίου σήμερα 21/01/2022 είναι κλειστό, θα λειτουργεί μόνο σαβ/κο.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ελατοχωρίου σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το Σαλέ  λειτουργεί . Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Καιρός: ηλιοφάνεια.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Ζήρειας σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Τα snowmobiles και τα buggies θα είναι διαθέσιμα για βόλτα στο οροπέδιο και στην λίμνη Δασίου. Το Σαλέ λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 5 μμ. Καιρός: συννεφιά.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ

Το Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το Σαλέ  λειτουργεί . Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες, πρόσβαση μόνο από την διαδρομή Αγίου Αθανασίου. Καιρός: ηλιοφάνεια.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Καλαβρύτων σήμερα 21/01/2022 είναι σε αναστολή. Το Σαλέ  λειτουργεί . Δρόμοι ανοιχτοί με αλυσίδες. Καιρός: συννεφιά.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Λαϊλια  σήμερα 21/01/2022 είναι κλειστό, θα λειτουργεί μόνο σαβ/κο. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Μαινάλου σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό.  Το σαλέ λειτουργεί καθημερινά. Καιρός: συννεφιά. Δρόμοι ανοιχτοί με αλυσίδες. Καιρός: χιονόπτωση Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Μετσόβου Πολιτσιές σήμερα 21/01/2022 είνα  ανοιχτό, ελκηθρά και snowmobile είναι διαθέσιμα. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Παρνασσού σήμερα 21/01/2022 είναι κλειστό. Δρόμοι με αλυσίδες. Καιρός: χιονόπτωση.   Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Στο Χ.Κ. Περτουλίου  σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Καιρός: συννεφιά. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Πηλίου σήμερα 21/01/2022  είναι ανοιχτό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Καιρός: ηλιοφάνει.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

.Το Χ.Κ. Πισοδερίου σήμερα 21/01/2022 θα είναι ανοιχτό. Το σαλέ λειτουργεί. Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Καιρός: ηλιοφάνεια.  Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Σελίου σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Καιρός: ηλιοφάνεια. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Τροόδους Κύπρου σήμερα 21/01/2022 είναι ανοιχτό. Το σαλέ του είναι ανοιχτό. Δρόμοι ανοιχτοί χωρίς αλυσίδες. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Φαλακρού θα παραμείνει κλειστό.

Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια είναι κλειστό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος