«Η πτώση του Εωσφόρου. Καταγωγή, θεολογία και απεικονίσεις στην τέχνη μιας απόκρυφης ιστορίας» στo Rembrandt and the Cat

Κάλλιο Ρήγας στην Κόλαση για δούλος στα Ουράνια…” Τζων Μίλτον, Ο Απολεσθείς Παράδεισος, 1667, μτφρ. Αθ. Οικονόμου

Μια προαιώνια μάχη, ο αρχετυπικός αγώνας του καλού ενάντια στο κακό και ένας εκπεσών άγγελος που από τα ουράνια καταβαραθρώθηκε στα βάθη της κόλασης για να γίνει ο μισάνθρωπος βασιλιάς της. Μια συναρπαστική περιήγηση στην αρχετυπική ιστορία πτώσης και τις συνδηλώσεις της με τον αρχαιολόγο και ξεναγό Τάσο Παπαδόπουλο στην πολιτιστική διαδικτυακή πλατφόρμα Rembrandt and the Cat.

Η Πτώση του Εωσφόρου και ο συνεπακόλουθος θρίαμβος των αγγελικών δυνάμεων, αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις εκφάνσεις της χριστιανικής πίστης, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς όλων των εποχών.

Από πού όμως προέρχονται αυτές οι συγκλονιστικές αφηγήσεις σχετικά με την εξέγερση του Εωσφόρου και των δαιμόνων του ενάντια στον Θεό και Δημιουργό του;

Απόκρυφα κείμενα, βιβλικές παρερμηνείες, θρησκευτικός συγκρητισμός και αινιγματικά χειρόγραφα, αποτέλεσαν μερικές από τις αιτίες που δημιούργησαν μια από τις πιο συγκλονιστικές αφηγήσεις στην ιστορία των θρησκειών, το έπος της Πτώσης του Εωσφόρου, μιας μάχης –που σύμφωνα με τις Γραφές- δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς οι δαιμονικές στρατιές του αρχέκακου έκπτωτου Άγγελου προετοιμάζονται για την εκδίκηση τους.

Τετάρτη 14 Απριλίου, Ώρα: 19:00 

Πλατφόρμα Zoom, συμμετοχή: 7 ευρώκρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος