Η πρόβλεψη του καιρού από τις Σέρρες

Έναν επαγγελματικό μετεωρολογικό σταθμό εγκατέστησε στην Πρώτη Σερρών ο ερασιτέχνης του είδους Δημήτρης Χαρισιάδης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα καιρικά φαινόμενα.

Μέσα σε ένα περιβάλλον, που ευνοεί την καταγραφή ακραίων καιρικών φαινομένων ο φυσικός  Δημήτρης Χαρισιάδης λειτουργεί έναν μετεωρολογικό σταθμό, που “έστησε” ο ίδιος πριν από 17 χρόνια, λόγω της αγάπης του για τα φυσικά φαινόμενα. Το χόμπι έγινε πάθος και ο σταθμός εμπλουτίστηκε με τα αναγκαία μηχανήματα, για να μετρά όλες τις μετεωρολογικές παραμέτρους, θερμοκρασία, σχετική υγρασία, κατεύθυνση ανέμων, βροχόπτωση, χιονόπτωση, σημείο σχηματισμού νερού από υδρατμούς της ατμόσφαιρας (σημείο δρόσου) και ότι άλλο απαιτείται για κάποιον που αγαπά την μετεωρολογία, σημειώνει ο κ. Χαρισιάδης. Ο εξωτερικός του κτηρίου σταθμός αποτελείται από βροχόμετρο, ανεμοδείκτη, ανεμόμετρο και κάποιους αισθητήρες που στέλνουν ασύρματα τα δεδομένα σε μια κονσόλα, από όπου περνούν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα με τις προβλέψεις. Πολύ συχνά οι κάτοικοι της περιοχής προετοιμάζονται εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες, χάρη σε αυτές τις προβλέψεις.

Ο σταθμός δίνει μια 48ωρη πρόγνωση, σε συνεργασία με επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξηρό κρύο, με ηλιοφάνεια και χωρίς χιονοπτώσεις καταγράφει για σήμερα ο σταθμός του κ. Χαρισιάδη, ο οποίος επιμένει ότι αυτό που κάνει του δίνει απλώς μια προσωπική ικανοποίηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του κ. Χαρισιάδη στην διεύθυνση http://users.sch.gr/dimcharis/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος