Η πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη παιδική χαρά παρκούρ βρίσκεται στην Τσεχία

Μια πρωτοπόρος κατασκευαστική εταιρεία στην Τσεχία εκτύπωσε τρισδιάστατα την πρώτη παιδική χαρά παρκούρ. Επίσηε, είναι η πρώτη του είδους της που κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα και άλλα οικολογικά υλικά.

Το παρκούρ είναι η τέχνη της μετακίνησης, ξεπερνώντας τα εμπόδια, με το συντομότερο, αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο τρόπο, χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα. Για αυτό το λόγο, η δομή κατασκευάστηκε για να είναι ανθεκτική. Η εταιρεία Buřinka που κατασκεύασε την παιδική χαρά, είχε εκτυπώσει τρισδιάστατα και το πρώτο σπίτι στην Τσεχία.

Πρόκειται για ένα έργο που έγινε με τη συνεργασία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, και με τη συμβολή ερευνητικών οργανισμών. Τα εμπόδια εκτυπώθηκαν χρησιμοποιώντας  ειδικά υλικά που ενισχύουν την ασφάλεια και την αντοχή της δομής. Τα θεμέλια εκτυπώνονται από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα, γνωστό ως rebetong, σε συνεργασία με ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μπρνο.

Η πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη παιδική χαρά παρκούρ βρίσκεται στην Τσεχία
(Buřinka)

Η παιδική χαρά, την οποία σχεδίασε ο αρχιτέκτονας της Buřinka, Ντάνειλ Σάμεκ, πρόκειται να ανοίξει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 και θα συμπεριληφθεί στο νέο χώρο αναψυχής του Δημοτικού Σχολείου Kupecký στην Πράγα. Ο αρχιτέκτονας δήλωσε ότι ανέλαβε το έργο εξαιτίας της προσβασιμότητάς του, καθώς το παρκούρ δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και μπορούν να το απολαύσουν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες. «Η παιδική χαρά είναι μοναδική γιατί λειτουργεί με στρογγυλεμένα σχήματα», δήλωσε.

Σε έναν κλάδο που αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως οι ελλείψεις εργαζομένων και η αύξηση των οικοδομικών υλικών, η Buřinka υποστηρίζει ότι η ρομποτική και η τρισδιάστατη εκτύπωση θα μπορούσαν να προσφέρουν τις απαραίτητες λύσεις στις  κατασκευαστικές εταιρίες της Τσεχίας. «Στέγαση δεν σημαίνει μόνο τέσσερις τοίχοι», δήλωσε ο Λίμπορ Βοσίκυ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Buřinka.

Η πρώτη τρισδιάστατα εκτυπωμένη παιδική χαρά παρκούρ βρίσκεται στην Τσεχία
(Buřinka)

«Είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα να περνάει κανείς τον ελεύθερο χρόνο του σε εξωτερικούς χώρους, με ασφάλεια, κοντά στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά δεν έχουν πολλές επιλογές, οπότε αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την καινοτόμο τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για να δημιουργήσουμε μια παιδική χαρά παρκούρ. Ταυτόχρονα, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τα οφέλη της χρήσης ανακυκλωμένου σκυροδέματος που ονομάζεται rebetong. Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο στη χρήση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας».

ΠΗΓΗ: Yanko Design

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος