Η πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ στην ΕΡΤ: Πολλές εβδομάδες υπό επιτήρηση η Θεσσαλία – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΕΟΔΥ έδωσε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου δήλωσε ότι δε γνωρίζει ακόμη πότε η περιοχή της Θεσσαλίας θα είναι ασφαλής υγειονομικά και προειδοποίησε ότι η επιτήρηση πρέπει να συνεχιστεί ίσως και για πολλές εβδομάδες.

Όσον αφορά στα σχολεία, είπε ότι υπάρχουν κάποια που απλά χρειάζονται να καθαριστούν και να απολυμανθούν και άλλα που είναι ακόμη πλημμυρισμένα.

Ο ΕΟΔΥ αναμένεται να αποστείλει οδηγίες στους Δήμους και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους ώστε να καταφέρουν να ανοίξουν τα σχολεία.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου δε φάνηκε να ανησυχεί: «Είμαστε σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τα χτεσινά και στα ίδια επίπεδα περίπου για την εποχή στην ίδια περιοχή, δεν έχουμε ιδιαίτερη έξαρση. Καταγράφουμε καθημερινά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και τα ερευνούμε ένα-ένα με σκοπό να βρούμε έγκαιρα μία έξαρση και να την αντιμετωπίσουμε».

Εξήγησε ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος οφείλονται στον αυξημένο συγχρωτισμό στις δομές φιλοξενίας των πλημμυροπαθών, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καταγραφεί ακόμη εξάπλωση άλλων λοιμωδών ασθενειών στην περιοχή, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για διάγνωση και αντιμετώπισή τους αν χρειαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος