Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Ευαγγελισμό για να τιμήσει τους νοσηλευτές

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών/τριών.

«Ήθελα από καιρό να έρθω, αλλά το ανέβαλα διότι, σε τόσο δύσκολες στιγμές, δεν ήθελα να κλέψω ούτε ελάχιστο από τον πολύτιμο χρόνο σας, προκειμένου να σας εκφράσω τη στήριξή μου. Διάλεξα να είμαι μαζί σας τώρα που δέχεστε λιγότερη πίεση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Για εμένα, όπως και όλους τους συμπατριώτες μας, είχε μεγάλη σημασία ότι την κρίσιμη στιγμή ανταποκριθήκατε όλοι, γιατροί και νοσηλευτές, με αυταπάρνηση.

Η ελληνική κοινωνία έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει το νοσηλευτικό προσωπικό. Και αυτό που μπορούμε να πούμε, αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι ότι μιλάμε για μια νίκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των προσώπων που το αποτελούν.

Είναι τιμή και χαρά μου που είμαι σήμερα εδώ. Είστε οι μαχητές της πρώτης γραμμής, χαίρομαι που σας συναντώ προσωπικά», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Γραφείο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου συνομίλησε με τις νοσηλεύτριες βάρδιας. «Έχετε δώσει και συνεχίζετε να δίνετε μια μεγάλη μάχη. Ειδικά φέτος, που έχει ακόμη μεγαλύτερο νόημα να γιορτάσουμε αυτήν την Ημέρα, ήθελα να είμαι κοντά σας», είπε. Στη συνέχεια μετέβη στην Μονάδα Μεταμόσχευσης του Μυελού των Οστών, για να συνομιλήσει με τον επικεφαλής της Αιματολογικής Κλινικής Θεμιστοκλή Καρμίρη και τον επικεφαλής της Μονάδας Μεταμόσχευσης του Μυελού των Οστών Δημήτρη Καρακάση, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με δυο ασθενείς.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος δήλωσε ότι «η καρδιά ενός νοσοκομείου είναι οι νοσηλευτές του» και ο Διοικητής του Ευαγγελισμού Αναστάσιος Γρηγορόπουλος. Ο κ.Γρηγορόπουλος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας γύρω από το έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του μεγαλύτερο νοσοκομείου της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος